Wednesday, June 8, 2016

Manhattani toorjuustukook

Hei,Hei!




Minu armastus toorjuustukookide vastu on piiritu! Ma sööks neid 24/7 kui ma vaid saaks.Mul oli kunagi üks kindel retsept mille järgi ma koguaeg juustukooki tegin ja see pidi öö külmikus veetma.Kuna mul siin saares on külmikuga omad lood siis võisin ainult sellest koogist unistada.Selle kuu Maakodu numbris leidsin aga retsepti kus külmikut polnud vaja ja ma ausalt ei tulnud kunagi selle peale,et uurida ka selliseid ilma külmikuta variante..blond nagu ma olen:)
Igatahes hankisin vajalikud asjad ja asusin küpsetama:)

Vaja läheb:

6 digestiivküpsist ( Mina kasutasin tavalisi Selga omi ja panin terve paki)
35 g võid ( Kuna küpsiseid oli rohkem panin topelt koguse ja nats pealegi võid)
400 g toorjuustu
2 muna
100g suhkrut
1 tl vanilliekstrakti
300 g hapukoort
3 sl suhkrut
1 tl vanilliekstrakti

Sulata või.Purusta küpsised peeneks puruks ja sega võiga.Suru küpsisesegu lahtikäivasse vormi koos küpsetuspaberiga.Vahusta kergelt toasoe toorjuust,munad,suhkur ja vanill.Sega ühtlaseks ja vala põhjale.Küpseta 175 kraadi juures umbes 30 min,kuni täidis on enam vähem hüübinud.Eemalda kook ahjust ja lase 15 min jahtuda.Tõsta ahjutemperatuur 220 kraadi juurde.Sega hapukoor,suhkur ja vanill omavahel ja vala koogile.Küpseta veel kuni 5 min.Keera kuumus kinni ja lase ahjus jahtuda,hiljem juba täielikult toatemperatuuril.Ja kindlasti lisa ahju ka veevann,siis ei hakka kook murenema!


Mina hoidsin kauem kui 5 min ahjus,sest ma tahtsin,et hapukoore kate ei oleks nii vedel seal peal ja lootsin ka natuke rohkem värvi saada.Pärast jahtumist ma aga pistsin ta keldrisse kus on tiba jahe ja hoidsin teda seal öö otsa.Hommikuks oli ta ilusasti tahke ja niiske?!- sellesmõttes et ei olnud kuiv süüa.Igatahes minule jubedalt maitses ja kindlasti jääb see mu kui-kohe-on kiirelt-kooki -vaja koogiks!:)





No comments:

Post a Comment