Kohupiima tegu!

Hei,Hei!


Nüüd kus meil on taas oma lüpsilehm olemas,on meil seda piima nii palju ,et me ei tea mida sellega peale hakata? Ema teeb mul aga usinalt võid ja õde kohupiima.Otsustasin,et proovin siis ise ka selle kohupiima tegemise ära.Õde luges mulle töö käigu ette ja tundus et keerulist pole midagi.Niisiis lasin piima hapuks, lasin seista niikaua kui mingi kollane kiht peale tuli ja pidin veenduma,et kogu see jama kibe pole. Seejärel kallasin selle tarretise moodi oleva olluse padjapüüri sisse ja jätsin nõrguma. Olin suht kindel,et sellest imelikust limasest ollusest ei tule küll kohupiima,aga hommikul vaataski mulle püüri seest mitte teraline vaid pasta moodi asjandus vastu! Ehh,maitse oli ka enam vähem!;) Otsustasin kooki teha ja tuli seegi välja! ;) Seega ennast ma nüüd kiita ei tahaks,aga esimese korra pole paha!;) Huvitav kas ma ka kodujuustga hakkama saaks??;)2 comments:

  1. Ohsa, kui tubli sa oled :) Kuidas muidu võid tehakse? Ma ühest muuseumist mäletan, et pidi pütis piima peksma kuni moodustus või. Vist oli nii. :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Piimalt tuleb koor ära võtta ja mu ema paneb selle koore väikse moosi purgi sisse ja siis käib ja raputab seda hoogsalt terve päev! Ja nii see või tuleb!:)

      Delete